חיטוי וטיהור מסעדות, בתי קפה ובתי מסחר למזון
דווקא בימים בהם מסעדות ובתי קפה סגורים, זה הזמן עבור בעלי העסקים הללו לחשוב לבצע חיטוי מקצועי ויסודי מנגיף הקורונה למניעת התפשטות המחלה.
מדובר הרבה יותר מביקור שגרתי של תברואן או מדביר.
חיטוי מסעדות ובתי קפה יש לבצע הן במטבח עצמו והן בשטח המסעדה בו יושבים הסועדים.
עבודות חיטוי במסעדה או בית קפה יצמצמו את הנזקים העלולים להיגרם כתוצאה מהדבקה במקום וכן יציגו לסועדים סטנדרט איכות של ניקיון והגיינה.
מה חשוב לחטא במסעדות במיוחד לאור הקורונה?
אם בימים רגילים בעלי מסעדות מחיוביים על פי חוק בנהלי הדברה וניקיון, בזממנו רצוי מאוד להציג רמה גבוה יותר של ניקיון, רמה של חיטוי שתבטיח את בטיחות ובריאות של המתארחים במסעדה.
חשוב מאוד לחטא משטחים, שולחנות וכיסאות, את הבר וכל אלמנט שאורחי המקום באים איתו במגע.
יש לחטא במיוחד טאבלטים ותפריטים העוברים בין ידיהם של הסועדים השונים.
בתוך המטבח עצמו יש צורך בחיטוי יסודי ומעמיק כולל נקיון כל הכלים הציוד שמזון בא איתו במגע.
מה חושב לדעת לקראת ביצוע חיטוי במסעדה או בית קפה?
- שהצוות שהזמנתם הינו בעל ניסיון בתחום שירותי חיטוי, מיומן ומקצועי.
- שעבודת החיטוי במסעדה שלכם תתבצע בהתאם להמלצות משרד הבריאות.
- שימוש בחומר פעיל, שימוש בחומר חיטוי שאינו רעיל ואינו מסוכן לבני אדם.
- דוגמה לחומר בשימוש הוא Simexin X לא פוגע במשטח עצמו או במבנה.
- מומלץ להמתין כשעתיים לאחר סיום עבודת החיטוי ועד לכניסה חזרה למסעדה וזאת על מנת לאפשר לחומר החיטוי להתייבש.
לסיכום: כאשר בכל רחבי ישראל מסעדות סגורות זה הזמן עבור בעליהן לבצע ניקיון יסודי, חיטוי וטיהור המקום לקראת קבלת אורחים עם מקום ברמת חיטוי גבוהה.